Şekerli Mamuller, Sert Şeker, jeli Şeker, Şekerleme Üretim Tesisi

Ar-Ge çalışmalarının sonucunda, ilk defa sıvı şekerle bonbon şekeri üretimini Konya Şeker yaptı… Ana faaliyet alanını tahkim etmek ve şekerin girdi olarak kullanıldığı katma değeri yüksek ürünler pazarından çok pay almasını sağlayarak üretici ortaklarının refah düzeyinin yükseltilmesi amacıyla kurulan tesis, iç pazara ve ihracata yönelik üretim yapmaktadır. Üretim bantları ve teknolojisi açısından benzerlerine göre üstünlükleri olan tesisin ürettiği sert şeker, yumuşak şeker(toffee ve jelly) ve diğer şekerlemelerde de yine temel ilke sağlıklı, doğal ve katkısız üretim.

Tüm üretim hatlarında son teknolojinin kullanıldığı fabrikada, girdi kontrolden başlayıp rafa kadar giden süreçte kalite kontrol ve proses kontrol çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Fabrika bünyesinde kimya, mikrobiyoloji ve ambalaj laboratuvarlarının yanı sıra üretim sahalarında proses kontrol laboratuvarları bulunmaktadır. Bu Laboratuvarda bulunan analiz cihazları son teknolojiye sahip olmakla beraber çikolatalı, şekerli ve unlu mamullere ait tüm hammaddelerin girdi kontrol, proses kontrol ve nihai ürün analizlerini yapılmaktadır. Laboratuvarda fiziksel analizler dahil günlük ortalama 300 civarında analiz gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte akredite laboratuvarlara doğrulama analizleri yaptırılarak kalite kontrol süreçlerinin hassasiyeti arttırılmaktadır. Ayrıca, tesiste GDO laboratuvarı da kurulmuştur.

İnsana saygı politikasının gereği olarak en kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretildiği 2006 yılından beri ISO 9001 ve ISO 22000 kalite yönetimi ve gıda güvenliği belgelerine sahip olan tesis, helal sertifikasını da alarak Türkiye'de Torku markası altında güvenilir ürünler üretiyor.

Yenilikçi yönü ile de tanınan Torku markasının perde arkasında güçlü bir Ar-Ge alt yapısı bulunuyor. Makine parkurunun kabiliyetleri de Torku markasının yenilikçi yanını ortaya çıkaracak ürünleri üretecek şekilde tasarlandı. Mevcut ürün çeşitlerine ek olarak üretilecek yeni ürün grupları ilave edildiğinde pazarda lider olan firmaların ürün çeşitleriyle eşit düzeye gelinecektir. Torku, yaptığı Ar-Ge yatırımlarıyla Türkiye’de ilk defa glikoz şurubu kullanmadan doğal pancar şekeri ile sert şeker ve yumuşak şeker üretmeyi başarmıştır.