Unlu Mamuller, Bisküvi, Kek, Gofret Üretim Tesisi

Konya Şeker'in birinci önceliği tüketici sağlığı olduğundan, doğal ve katkısız bisküvi, çikolata,gofret ve kek üretiyor. Bu tesis, dünyadaki en modern teknolojiye sahip fabrikalardan birisidir... Yatırımların temel hedefi; İç Anadolu bölgesi başta olmak üzere Türkiye’deki tarımın sürdürülebilir olmasına katkı sağlamaktır.

Mevcut ve yatırımı yapılan tesisler; un ve şeker gibi sektörde kullanılan girdilerin yarısından fazlasını oluşturan hammaddelerden katma değeri yüksek nihai ürünler üretmek, bu topraklarda üretimi yapılan hammaddeleri salt bir hammadde olarak değil, bu hammaddelerden elde edilmiş son ürüne dönüştürerek katma değerin tarım sektöründe kalmasını sağlamak, üretici ortakların refah seviyelerini yükseltmek amacını taşımaktadır. Tüm üretim hatlarında son teknolojinin kullanıldığı tesiste, üretim kalite hataları minimize edilmiştir.
Bisküvi, Gofret, Kek Üretim Tesisleri'nin yanına bölge çiftçisinin buğdayını una dönüştürecek yeni ve teknolojik Un Fabrikası 2016 yılı içerisinde devreye alınmıştır.

Girdi kontrolden başlayıp rafa kadar giden süreçte kalite kontrol ve proses kontrol çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Tesis bünyesinde kimya, mikrobiyoloji ve ambalaj laboratuvarlarının yanı sıra üretim sahalarında proses kontrol laboratuvarları bulunuyor. Laboratuvarda bulunan analiz cihazları, son teknolojiye sahip olmakla beraber tüm mamullere ait hammaddelerin girdi kontrol, proses kontrol ve nihai ürün analizlerini yapabilecek kabiliyettedir. Laboratuarlarda fiziksel analizler dahil günlük ortalama 300 civarında analiz yapılıyor. Bununla birlikte akredite laboratuvarlara doğrulama analizleri yaptırılarak kalite kontrol süreçlerinin hassasiyeti artırılıyor. Ayrıca, tesiste GDO laboratuvarı da bulunuyor.

İnsana saygı politikasının gereği olarak en kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretildiği tesis, TSE ISO 9001, 22000 ve Helal Belgeleri, ürün gruplarında TSE belgeleriyle marka tesciliyle güvenilir ürünler üretmektedir.
Bisküvi, gofret ve kek üretimlerinde sektörde tüm firmaların kullandığı mısırdan elde edilen glikoz şurubu yerine ürünlerinde doğal pancar şekeri kullanarak tüketicilerden tam not alan Torku atıştırmalık ürünleri, sağlık kategorisinde de yeni bir çığır açıyor. Tam buğday unlu ve yulaflı Torku Tam ailesinin bisküvi, kek ve gofret ürünleri sağlığına özen gösteren, lezzet ve doğallıktan ödün vermeyen tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye’de ilk kez üretilen Tam Buğdaylı Keki ile pazardaki ürün çeşitliliğini arttıran, farklı tatlar geliştirerek tüketici beklentisinin önüne geçen Torku, Anadolu’nun sağlıklı ve doğal tadını tam buğdaylı kekiyle buluşturmuştur. Müşterilerinin en çok beğendiği ürünlerden olan Torku No:1 ürünü yeni ve farklı çeşitleri olan bitter kaplamalı ve kaplamasız Summer’ı da portföyüne katarak üretim kapasitesini 2 katına çıkaracak yeni üretim tesisi yatırımı tamamlanmıştır. Bu yatırımla Konya Şeker Türkiye’nin en yüksek kapasiteli çikolatalı gofret üretim tesisini bünyesinde barındırmaktadır.

Yeni üretim hatlarının tamamının devreye alınması ile hem üretim hacmini hem de ürün çeşitliliğini arttıracak olan tesisle Torku, iç pazarda ilk üç marka arasında yer almayı hedefliyor. Bu tesiste üretilen ürünler Orta doğu, Kuzey Afrika, Asya ve Avrupa ülkeleri dahil 100'e yakın ülkeye ihraç edilmektedir. Amerika ve Çin hedef pazarlar olarak belirlenmiştir. Unlu Mamuller Tesisi'nde Torku'nun diğer tesislerinde olduğu gibi hammadde girdiden nihai ürün paketleninceye kadar proses aşamalarının hiçbir noktasında el değmeden hijyenik şartlarda ve tam otomatik şekilde üretim yapılmaktadır.