Çikolata Üretim Tesisleri

Çikolata Üretim Tesisi, şekerin girdi olarak kullanıldığı nihai ürünleri de üreterek oluşacak katma değerin tarım sektöründe kalmasını sağlayarak üretici ortakların refah düzeyinin yükseltilmesi amacıyla 2006 yılında kuruldu. Her geçen gün büyüyen tesis, 2010 yılında en son teknolojiyle inşa edilen 16800 m² kapalı alana sahip yeni binasında faaliyetlerini sürdürmeye başladı.

Torku Çikolata Üretim Tesisleri teknolojisiyle dünyanın en modern tesislerinden biridir. Yurtiçi pazarın yanı sıra ihracatı da hedefleyen tesisten 60 ülkeye ihracat gerçekleştirilirken çikolatanın anavatanı İsviçre’de Torku’nun faal olduğu pazarlardan biridir. Kaliteden taviz vermeden doğal, katkısız çikolata üretimi gerçekleştirilen tesiste, birinci öncelik tüketici sağlığı.

İnsana saygı politikasının gereği olarak en kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretildiği tesis, 2006 yılından beri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine sahiptir. 2007 de buna ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi belgesi de eklenmiştir

Çikolata Üretim Tesisinin Özellikleri

- Yüksek kaliteli doğal pancar şekerinin ve ondan üretilen pastörize sıvı şekerin direk ürün girdisi olarak bu kategoride ürün üretimi yapan fabrikalara kıyasla daha etkili olarak kullanılabilir olması,
- Makine parkı olarak dünyada seçkin üreticilerin ürettiği en modern, en esnek, fonksiyonel ve teknolojik ekipmanların kullanılıyor olması,
- Fabrika yerleşiminin daha etkin olarak iyi üretim uygulamalarının (hijyen ve sanitasyon uygulamaları, izlenebilirlik ve geri çağırma uygulamaları vb. ön gereksinim programları) yapılabilecek şekilde tasarlanmış olması,
- İnsan sağlığını gözeterek daha kaliteli ve sağlıklı hammaddelerinin ürünlerde kullanılması, hammaddeden son ürüne kadar, üretimdeki tüm aşamaları kalite kontrol sürecinden geçirilerek ürünün sunulması.