Bitkisel Yağlar

Konya Şeker, Yağlı Tohumlar İşleme ve Bitkisel Ham Yağ Fabrikası’nı, Türkiye’nin ithalatında petrolden sonra ikinci sırada yer alan ve büyük döviz kaybına yol açan ham yağ açığını azaltmak ve pancar üreticisinin münavebe ürün yelpazesini genişletmek amacıyla kurdu.
Bu yatırımla Konya Şeker yılda 66 bin ton ayçiçeği yağı, 42 bin ton kanola yağı, 25 bin ton soyayağı ile 65 bin ton da yüksek kaliteli ayçiçeği küspesi üretim kapasitesine sahip. 60 bin tonu aşan ham yağ üretimiyle Türkiye’nin yaklaşık 1 milyon ton olan yağ ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’nu karşılanarak cari açıkta önemli bir yeri olan bitkisel yağ ithalatının azaltılmasına katkı sağlanıyor.

Hayvancılık açısından da büyük önem arz eden bu yatırımla, yağ elde etme işleminden sonra kalan yüksek proteine sahip küspenin tamamı, bölgede bulunan yem sanayisinin kaliteli hammadde ihtiyacını karşılamak için kullanılıyor.

Torku Altın Ekin Ayçiçek Yağı 1L, 2L, 5L Dar Ağız ve 5L Geniş Ağız Pet Şişelerde, 5L ve 18L Teneke olarak üretilmektedir.