AR-GE Embriyo Araştırmaları Merkezi

Üretimde sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyen Konya Şeker üreticinin refahı için yeni bir yatırıma daha imza atarak daha verimli hayvanlar üretmek amacıyla Genetik Araştırma ve Embriyo Üretim Merkezi’ni kurdu. Embriyo Üretim Merkezi'nde etçi ve sütçü ırkların verimi arttırılıyor ve hayvan ıslahı gerçekleştiriliyor.

Konya Şeker tarımsal sanayi yatırımlarını ziraatın yanı sıra hayvancılıkla da zenginleştirmeye devam ediyor. Hayvancılık alanındaki yatırımlarına Taşağıl Angus Çiftliği ve Çumpaş Dana Kreşi ile başlayan Konya Şeker, bünyesinde kurduğu Genetik Araştırma ve Embrio Üretim Merkezi'nde üstün verimli hayvanlar üretiyor. Konya Şeker’in kurduğu Genetik Araştırma ve Embriyo Üretim Merkezi’nde embriyo üretimine yönelik teknik altyapı da oluşturmuştur.          

Donör olan hayvanların yerleştirileceği 800 metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulan Genetik Araştırma ve Embrio Araştırma Merkezi'nde barınma bölümü, embriyoların toplanma bölümü (crush odası) ve embriyoların sınıflandırılması, dondurulması, depolanması gibi işlemlerin yapılacağı ileri teknoloji donanımına sahip laboratuvarlar kuruldu. Bu altyapı sayesinde hem hastalık benzeri olumsuzluklara karşı koruma sağlanıyor hem de araştırmaların daha sağlıklı yapılmasına imkân tanıyor. Merkezdeki TÜBİTAK projeleri ile hem teknik elemanların tecrübesi artırılıyor hem de embriyo üretiminin maliyetini daha da uygun hale getirmek için gerekli çalışmalar yapılıyor.