Plastik Üretim Grubu

Plastik Üretim Grubu (Sulama Sistemleri, Çuval, Çuval İpi, Koruge Boru)

Su, sürdürülebilir bir tarımın olmazsa olmazıdır. Su kaynakları açısından zengin kabul edilemeyecek olan Türkiye için suyun tasarruflu kullanılması ise hayati önemdedir. Bubilinçle suyun tasarruflu kullanılmasını sağlamak için, damla sulama yöntemi ile sulama yapılmasını teşvik etmeyi ve damla sulama yönteminin yaygınlaşmasını sağlamayı ülke tarımının geleceğine karşı bir mesuliyet kabul eden Konya Şeker tarafından, 2006 yılında Cihanbeyli’de kurulan Panplast Tesisleri bugün toplam215.000 m2’lik bir alanda faaliyet gösteriyor.

Son teknolojiye sahip tesis, ilk yatırımdan sonra yapılan yeni yatırımlarla Damla Sulama Sistemleri üretiminde uzmanlaşarak sektörün öncü ve lider kuruluşu haline geldi. Sulama vedamla sulama sistemlerinin her tür ve çeşidinin üretimini gerçekleştirebilen tesis, ülkemizin ilk yassı damla sulama boruları üretimini gerçekleştiren tesisidir. Yaptığı yassı damla sulama boru üretimiyle yassı boru ithalini önleyen tesis, bir yandan ülke ekonomisinin ithalatla döviz kaybının önüne geçerken, diğer yandan damla sulama sistemlerinin ithal ürünlere göre fiyatının yarı yarıya düşmesini sağlayarak üreticinin sulama ekipmanları maliyetlerini aşağı çekmiş, damla sulama sisteminin yaygınlaşmasını teşvik etmiştir.

Plastik ürünler konusunda uzmanlaşan tesis 2012 yılı içerisinde tamamlanan ve PVC Boru, Koruge Boru Üretim Tesisleri ile Çuval Fabrikası’ndan oluşan 3 yeni yatırımı sonrası, PVC ve Koruge Boru üretimi ile Şeker Çuvalı, File Çuval ve Balya İpi üretimine de başladı. 2014 Yılı itibari ile de plastik palet, gıda ambalajları üretimlerinin gerçekleştiği enjeksiyon tesisi, Tarımsal ambalaj ve gıda ambalajı üretimi için Film & Baskı üretim tesisi, plastik atıkların çevreye zarar vermeden tekrar kullanılabilir hale getirebilmesi için geri dönüşüm tesisi kuruldu.